Български фирми може да строят заводи за биодизел във Виетнам

Български фирми може да строят заводи за биодизел във Виетнам
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Български компании може да строят заводи за биодизел във Виетнам. Това се договориха на среща премиерът на страната Нгуен Тан Зунг, изпълнителният директор на Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева и работодателските организации.

Виетнам предвижда да изгради 20 завода за биодизел. Български компании се надяват да построят няколко от тях.

Друга договорка е български фирми да построят три завода за отпадъци на територията на различни провинции във Виетнам. Също така две пречиствателни станции за отпадни води. В момента се търсят инвеститори за построяването на обектите.

Българската минна компания "Геотехмин" кандидатства за концесия на мина с цветни руди във Виетнам. Фирмата възнамерява да инвестира във Виетнам 100 млн. долара. По време на срещата е обсъден и проект за съвместно изграждане на заводи за рециклиране на отработени масла.

По-рано през деня Нгуен Тан Зунг, който е на официално посещение в страната ни на 65-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Виетнам, се срещна с премиера Бойко Борисов.

Двамата бяха единодушни, че към момента стокообменът между двете страни е незадоволителен и има потенциал за развитието му в сфери като туризма, информационните технологии, енергетиката, културата, спорта и образованието.

„Надявам се, че след днешната среща в Министерския съвет и подписаните двустранни документи за задълбочаване на сътрудничеството в областта на превенцията и борбата с престъпността, както и в сферата на правосъдието, ще бъдат постигнати по-добри резултати”, заяви Борисов след срещата.

#Нгуен Тан Зунг #Виетнам #Бойко Борисов #Борисов #Мариета Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино