Гледат под лупа увеселителните паркове за деца в страната

Гледат под лупа увеселителните паркове за деца в страната
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Увеселителни съоръжения за деца ще бъдат стриктно проверявани от представители на Комисията за защита на потребителите, съобщават от пресцентъра на Комисията.

Ще се изискват документи, които доказват, че съоръженията са въведени в експлоатация, съгласно изискванията на действащото законодателство, както и дали има предварителна информация за потребителите, която да ги ориентира какво представлява всяко съоръжение и какви рискове крие евентуалната му експлоатация, деца под каква възраст не бива да бъдат допускани и други.

Проверките се извършват на територията на цялата страна, а от началото на юни КЗП проверява за безопасността и на други стоки, които се ползват от деца, като скейтбордове, ролери, скутери.

Още от утре (7 юни) инспектори на КЗП ще извършат масирани проверки в столичните паркове, където са разположени обществено достъпни увеселителни обекти с поставени аткракционни съоръжения в тях.

Инспекциите ще обхванат както покритите, така и закритите обекти като надуваеми увеселителни съоръжения (пързалки, замъци, джунгли), както и въртележки блъскащи се колички, гондоли, бънджита, въжени атракциони и др.

Обект на проверките ще бъдат и отдаваните под наем акумулаторни коли, мотори и др.

#увеселителен парк #проверки #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници