ЕС отхвърля новото предложение на Гърция за реформи

ЕС отхвърля новото предложение на Гърция за реформи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представители на Европейския съюз не се съгласиха с новите предложения за гръцки икономически реформи. Според ЕС те пак не са достатъчни, за да се постигне споразумение за отпускането на останалата част от средствата за Атина, съобщава "Ройтерс".

Независимо от признаците за смекчаване на тона на гръцкия премиер Алексис Ципрас, официални лица в Брюксел побързаха да кажат, че международните кредитори няма да приемат последното гръцко предложение.

Говорител на Европейската комисия заяви, че ЕС все още проучва предложенията на Атина, и наблегна на това, че някои европейски представители говорят от името на цялата комисия.

"Това, което беше представено не е достатъчно, за да придвижи процеса напред", коментира пред агенцията европейски представител, пожелал анонимност. Според друг реформите са неприемливи и незадоволителни за държавите-членки.

По-рано днес Ципрас заяви, че според него липсата на споразумение за спасяването на Гърция от банкрут ще е началото на края на еврозоната. В интервю за италианското издание "Кориера дела сера" премиерът допълни, че може да бъде постигната сделка с кредиторите, ако се откажат от някои свои искания като намаляване на пенсиите. Според него е възможно да се постигне разбирателство по всички елементи на споразумението, но категорично отхвърли исканията на кредиторите за намаляване на пенсиите и други социални плащания.

"Мисля, че сме много близо до споразумение по първичния излишък за следващите няколко години", каза още той.

#Гърция #кредитори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници