Елизабет II връчва на Бенедикт Къмбърбач орден за заслуги

Елизабет II връчва на Бенедикт Къмбърбач орден за заслуги
Бенедикт Къмбърбач
A A+ A++ A

Британската кралица Елизабет II ще връчи на актьора Бенедикт Къмбърбач Ордена на Британската империя за заслуги в областта на драматичното изкуство, съобщи вестник "Сън".

Призът ще бъде връчен следващата седмица в навечерието на рождения ден на кралицата.

Бенедикт Къмбърбач е на 38 години. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър. През 2011 г. играе в постановката на Дани Бойл по "Франкенщайн" на Мери Шели, в която си разменя ролите на Виктор Франкенщайн и Създанието му с Джони Лий Милър - заради което си поделят театралната награда "Оливие" за най-добър актьор.

В киното се снима в "Изкупление" на Джо Райт, "Боен кон" на Спилбърг и "Дама, поп, асо, шпионин" на Томас Алфредсон, като злодея от "Стар трек: Пропадане в мрака" на Джей Джей Ейбрамс, заради който му предричат кариера в Холивуд. Озвучава дракона Смог в "Хобит-2: Пущинакът на Смог" на Питър Джаксън и продължението му "Битката на петте армии". В "Петата власт" на Бил Кондън се превъплъщава в основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж, но далеч по-успешна се очаква да бъде друга негова биографична роля - в "Игра на кодове". Става най-популярен като изиграва Шерлок Холмс в осъвременения "Шерлок".

Носител е на наградата за театрално изкуство "Оливър" и е номиниран четири пъти за наградата "БАФТА" на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство, два пъти за наградите "Еми" и един път за "Златен глобус".

#Бенедикт Къмбърбач #Елизабет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници