САЩ ще предложат на ЕС нови санкции срещу Русия

САЩ ще предложат на ЕС нови санкции срещу Русия
A A+ A++ A

САЩ планират допълнителни мерки срещу Русия, свързани с разширяване на списъка със санкции, както и ограничения в сферите на финансите, енергетиката и отбраната, предаде Си Ен Ен.

Възможните нови мерки, които може да бъдат представени на западните лидери, предвиждат добавяне на частни лица и компании към съществуващите санкции. Предвижда се и въвеждане на по-широки ограничения срещу финансовия, енергийния и отбранителния сектор на Русия, твърдят източници на медията.

Окончателно решение все още не е взето. В случай на изостряне на ситуацията в Източна Украйна, реакцията на Запада ще е “достатъчно бърза“, твърдят от администрацията на Обама.

В петък Европейският парламент прие резолюция, в която призова правителствата на страните в ЕС да запазят в сила санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна. ЕС обаче не е готов да вземе решение за нови санкции.

ЕП смята, че отношенията с Москва трябва да бъдат по-скоро на сътрудничество, а не на конфронтацияв дългосрочен план, но доверието не може да бъде възстановено, преди Русия да се откаже от анексията на Крим и да изпълни изцяло Минските мирни споразумения за източна Украйна, се казва в резолюцията.

#САЩ #Русия #ЕС #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници