Трябва да се разберем медали ли искаме или здрава нация, отсече Кралев

Трябва да се разберем медали ли искаме или здрава нация, отсече Кралев
Красен Кралев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Във футбола процесите са много динамични. В "Левски" нещата достигнаха логичния си завършек, има нови шансове там - има нов инвеститов, нови собственици, не би трябвало да има притенение там", категоричен е спортният министър Красен Кралев по отношение на динамиката в българския футбол напоследък.

Що се отнася до съдбата на ЦСКА, в сутрешния блок на бТВ в четвъртък той заяви, че Гриша Ганчев става сътрудник на Инджов в управлението на отбора. "Нещата стават ясни, когато конкретните клубове бъдат допуснати в мачовете на БФС", отсече министърът.

Той е на мнение, че много години са правени компромиси в името на българските фенове и в момента също това е водещо. "Не можеш да казваш, че с бюджет от 2-3 млн. лева ще управляваш някой от клубовете и че ще го възродиш, това е несериозно", добави още Кралев.

На въпрос кое го е шокирало най-много откакто е на този пост, министърът отговори: "Нежеланието за реформи. Неминуемо трябва да се промени отношението на федерациите, парите като недостигат, трябва да се разпределят по правилния начин. Трябва да се разберем какво искаме - медали ли или здрава нация. Ще режа финансиране със сигурност. Дори 20 000 лева да дадеш за някой спорт, за спечелване на медали, то все е недостатъчно", сподели Красен Кралев.

 

 

#Красен Кралев #Левски #ЦСКА #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници