Станишев ухажва жените-социалистки за изборите

Станишев ухажва жените-социалистки за изборите
Когато държавата и институциите са слаби, хората търсят юнака на коня да ги спаси, каза Сергей Станишев (вляво). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жените са гръбнака на активността в партийните структури на БСП, заяви Катя Николова на четвъртата конференция на Обединението на жените-социалистки в БСП.

Според представения отчет за дейността на Обединението в периода ноември 2008 г. до март 2012 г. дамите имат все по-активен принос към организационното и идейното издигане на партията, предаде БГНЕС.

Според информацията на Катя Николова в България има над 250 обществени клуба и над 7 000 членки на Обединението на жените-социалистки, което беше отчетено като голям успех, въпреки че не е постигната една от целите на Обединението – да има поне 40% женско присъствие във всички ръководни структури на партията.

Лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към жените-социалистки с призив всички партийни въпроси да се изяснят до националния конгрес на партията, за да може да започне работа по кампаниите на БСП за следващите избори.

Според него БСП ще има нужда от най-малко 30 000 добре подготвени активисти.

„Когато държавата и институциите са слаби, хората търсят юнака на коня да ги спаси," каза Сергей Станишев.

Критики към управляващите изказа и Катя Николова, според която правителството на ГЕРБ защитава интересите на богатите прослойки на обществото и прикрива некомпетентността си с икономическата криза.

Тя определи БСП като единствена алтернатива на правителството на ГЕРБ.

И според партийния лидер Сергей Станишев БСП се е изправила на крака след тежкия период след загубата на последните парламентарни избори.

#БСП #Сергей Станишев #Катя Николова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници