ГОРД: Страната с най-нещастните хора работи за щастливите кокошки

ГОРД: Страната с най-нещастните хора работи за щастливите кокошки
Ще поканим всички хора, които искат промяна на нашето официално представяне на 22 април, обяви основателят на движението ГОРД Слави Бинев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Слави Бинев, който напусна партия „Атака", представи своето движение „Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) на първата му пресконференция в неделя.

„Дано този ден бъде ден на истинската промяна, не на лицемерната. Статуквото ги устройва само тези, които го създават, а не нас – хората, които искат да вървят напред," заяви Слави Бинев.

„Смятаме, че има проблем с демокрацията в България, защото тя не е нещо, което се обявява веднъж завинаги с документ. Демокрацията е състояние на обществото. Опитваме се чрез граждански дебат да изведем проблема за страха и свободата на днешното българско общество. Политиката е грижа за полиса, грижа за града на гражданите и политиката не може да бъде оставяна само в ръцете на политиците, но и в ръцете на гражданите," каза проф. Валери Стефанов, който участва в проекта ГОРД.

По думите му България е страна на едни от най-нещастните хора, а в същото време работи за щастието на кокошките.

„Ако ще се грижим единствено за щастието на кокошките, по-добре да не изграждаме държава, а да строим кокошарник – просторен и светъл," продължи Валери Стефанов и добави, че не можем да продължим да живеем в пропагандна държава.

Поли Карастоянова посочи политиката на движението според нея е насочена към формулирането на кауза за България.

„2005 г. ни обедини за членството на България в ЕС, вярваме, че сега каузата на България е промяната и възможността да се приспособим и да живеем според правилата на новия свят," каза Поли Карастоянова.

На пресконференцията участваха още Румен Ралчев и Крум Савов, а Слави Бинев съобщи, че бившият правосъден министър Антон Станков също е един от съучредителите на ГОРД.

„Ще поканим всички хора, които искат промяна на нашето официално представяне на 22 април," обяви основателят на движението ГОРД.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници