Станишев осигурява работа на младите в България и Европа

Станишев осигурява работа на младите в България и Европа
В страната ни безработицата сред младите хора расте, тя е над 29%, което е над средните стойности за Европа, припомни Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП започва кампания срещу младежката безработица, обяви председателят на партията и президент на ПЕС Сергей Станишев в Белоградчик.

Кампанията е част от мащабната инициатива на европейските социалисти срещу проблема, който засяга цяла Европа, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В страната ни безработицата сред младите хора расте, тя е над 29%, което е над средните стойности за Европа," припомни Сергей Станишев.

В рамките на кампанията, която ще стартира в цяла Европа, има 20 конкретни предложения.

Сергей Станишев обеща европейските социалисти и той лично да настояват от Европейския социален фонд да се освободят 10 млрд. евро за младежка заетост.

„Тази мярка ще създаде около 1,5 милиона работни места за младежи в Европа," смята лидерът на социалистите.

Сред другите предложения на левите е т.нар. „Младежки гаранции" да се превърнат в европейска практика и да има държавно субсидиране на младежката заетост.

В Белоградчик Станишев заяви, че БСП е партия, която може да е алтернатива на ГЕРБ. Според него в оставащото време до следващите парламентарни избори БСП трябва да формира политики, които да надграждат всичко, постигнато до сега.

Председателят на БСП отбеляза, че е важно партията да се стабилизира и да се разширяват позициите й, да разширява влиянието си и да се спечелят изборите.

#БСП #Сергей Станишев #ПЕС #Партия на европейските социалисти #безработица #младежка безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници