Транспортът на Брюксел парализиран още ден заради убийство

Транспортът на Брюксел парализиран още ден заради убийство
От общинската управа съобщиха, че без забавяне ще приложат правомощията си с ангажирането на допълнителни 300 полицаи в сферата на градския транспорт. Снимка: expatify.com
A A+ A++ A

Брюксел ще остане без градски транспорт поне до понеделник вечерта, след като служителите от дружеството за обществен превоз в града продължават спонтанната си стачка, започнала в събота след убийството на техен колега.

Убитият инспектор пристигнал в събота на мястото на катасрофата между автобус на дружеството и частен автомобил.

Мъжът от автомобила, който бил леко ранен, повикал по телефона двама свои приятели. Когато приятелите пристигнали на мястото, един от тях ударил в главата служителя и избягал.

Пострадалият дългогодишен служител почина в болница часове по-късно, а виновникът за смъртта му се предаде на полицията. Той е пледирал непредумишлено убийство.

Случаите на проява на агресия срещу служители на обществения транспорт и рушенето на превозни средства не са рядкост, но за пръв път има причинена смърт, обобщават белгийските медии, цитирани от „Дневник".

В понеделник вечерта предстои среща на синдикатите в дружеството с министъра на вътрешните работи Жоел Милке. Служителите очакват набелязването и прилагането на ясни мерки, насочени към опазване на здравето и живота им, докато са на работа.

Засега от следствието съобщават, че шофьорът на лекия автомобил, белгийски гражданин, е бил под въздействието на алкохол в момента на катастрофата с автобуса, както и че нападателят на служителя има криминални прояви, свързани с наркотици.

В изявление по повод на инцидента премиерът Елио ди Рупо посочва, че съдът трябва да бъде съвършено строг към извършителя, както и че белгийското общество е основано на уважението към другия, независимо от обстоятелствата.

От общинската управа съобщиха, че без забавяне ще приложат правомощията си с ангажирането на допълнителни 300 полицаи в сферата на градския транспорт.

#Брюксел #Белгия #убийство #премиер #министър-председател на Белгия #Елио Ди Рупо #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници