Гърция дава полицаи и патрулки под наем

Гърция дава полицаи и патрулки под наем
30 евро на час струва да бъде нает един полицай, 40 евро – патрулна кола, за малък крайцер цената е 200 евро на час, а за хеликоптер – 1500 евро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в Гърция въведе услуги „под наем“, за да попълни бюджета в публичната каса на Министерството за гражданска защита.

30 евро на час струва да бъде нает един полицай, 40 евро – патрулна кола, за малък крайцер цената е 200 евро на час, а за хеликоптер – 1500 евро, съобщава БГНЕС, цитирайки АФП.

Въпреки че властите съобщиха официално решението за нововъведението с комюнике в неделя, тихомълком приетата реформа беше разкрита по-рано от гръцкия седмичник „Прото тема“.

Министерството заявява, че даването под наем ще става в извънредни случаи. Услугите ще обхващат например ескорт при транспортиране на опасни материали или произведения на изкуството, охрана на лица или снимането на филми.

Тези услуги от години се предоставяха безплатно и затова министерството редовно бе обвинявано, че при пълна непрозрачност фаворизира със скъпа полицейска охрана политическия и стопанския елит на страната.

#Гърция #полиция #под наем #полицейска охрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници