Многохилядна стачка блокира метрото в Лондон

Многохилядна стачка блокира метрото в Лондон
A A+ A++ A

Шефът на лондонското метро призова лидерите на профсъюзите да отменят 24-часовата стачка, която трябва да започне в сряда следобед. Той заяви, цитиран от Sky News, че стачката ще доведе до голямо смущение.

Изпълнителният директор Майк Браун каза, че компанията е направила предложение за изключително справедливо заплащане при въвеждането на услуги на метрото през цялата нощ от септември. 

Стачката на хилядите работници от 18.30 часа съвпада с обявеното 48-часово спиране на работа от First Great Western, което ще се отрази на влаковете от и до Лондон Падингтън. Влаковете на метрото ще започнат да спират от 17.00 часа, услуги няма да се извършват в четвъртък и може да има нарушения и в петък сутринта.

Съветват се пътниците да осъществят своето пътуване по-рано, ако е възможно и да приключат в 18.00 часа.

По време на стачката ще бъдат пуснати допълнителни автобуси и речни услуги, като работите по пътищата също ще бъдат спрени, където е възможно. Има предупреждение, че градският транспорт и пътищата може да бъдат много по-натоварени, отколкото обикновено и затова пътниците да си предвидят повече време.

Independent отбелязва, че това е най-голямата стачка на лондонското метро за повече от десетилетие. Почти 20 000 работници ще прекратят работа. В четвъртък ще бъдат спрени всички 11 линии.

Очаква се метрото да е изключително натоварено между 16.00 и 18.00 часа в сряда, когато хората се опитват да се приберат по домовете си преди началото на стачката.

#Лондон #метро #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници