ЦСКА изпада в несъстоятелност

ЦСКА изпада в несъстоятелност
A A+ A++ A

Ръководството на ЦСКА ще задейства процедурата по обявяване на клуба в несъстоятелност. Този ход в никакъв случай не означава фалит, а напротив - целта е да се поставят основите по заздравяването на "червените" и изплащането на прословутите дългове.

Изпълнителният директор Александър Тодоров ще внесе документите в Софийски градски съд, след което на свое заседание съдът ще разгледа документите и ще назначи синдик, който да сформира комитет на кредиторите. Това е процедурата, в която ще бъде вкаран клубът и под управлението на синдик ЦСКА ще изплаща своите дългове с обезпечения, а и без обезпечения по предварително одобрена оздравителна програма, пише "7 дни спорт".

Така дружеството ще може да работи. Интересното обаче е, че в периода на управление на синдик именно той и комитетът на кредиторите ще вземат решения относно това кой ще бъде с приоритет при получаването на парите си и в какъв период каква част от тях ще получава. Твърди се, че шефовете на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиан Инджов бързат да стартират тази процедура, като се надяват така да бъдат спестени някои големи задължения в частта с частните кредитори.

Сумата, която "червените" дължат на частни лица, е около 12 милиона лева и шефовете се надяват да я намалат освен чрез сконтирне и със синдик. Задължението към НАП, което е 10,6 миилона леваq ще започне да се изплаща след одобрението на оздравителния план.

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници