Министър Митов ще се срещне с Джон Маккейн

Министър Митов ще се срещне с Джон Маккейн
Даниел Митов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър Даниел Митов ще се срещне с американския сенатор Джон Маккейн в рамките на посещението си в Съединетите щати в периода 13-17 юли.

Освен с Маккейн, Митов ще се срещне със сенатор Рон Джонсън, председател на комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси; сенатор Даян Файнстийн, зам.-председател на специалната комисия по разузнаване; конгресмен Дейна Рорабахър председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи; конгресмен Джо Уилсън, основател съпредседател на Групата за приятелство с България в Конгреса, и др.

Министър Митов ще се срещне и с представители на българската общност от района на Вашингтон, Клуба на българските професионалисти във федералната столица, представители на неправителствения сектор в САЩ, както и церемония по награждаване на американски представители с отличието на МВнР „Златна лаврова клонка”.

Посещението се провежда шест месеца след посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас. През януари 2015 г. в София министрите Митов и Кери препотвърдиха стратегическото партньорство между двете страни и договориха създаването на работни групи за стратегически диалог в ключови области като „Сигурност и отбрана”, „Енергийна сигурност”, „Върховенство на закона”, „Образование и връзки между народите на България и САЩ”.

#Даниел Митов #Митов #САЩ #Джон Маккейн #Маккейн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници