Митов видя "сериозна заплаха" от Русия за нашата сигурност

Митов видя "сериозна заплаха" от Русия за нашата сигурност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният ни министър Даниел Митов смята, че действията на Русия представляват "сериозна заплаха" за сигурността ни. Той заяви това във вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания във вторник.

"Поведението на Русия в момента е сериозна заплаха за нашата сигурност", каза ръководителят на българската дипломация, цитиран от ТАСС. Според Митов "санкциите срещу Москва трябва да остават в сила, въпреки всичките техни истински и мними недостатъци".

Въпреки това обаче, външният министър е на мнение, че всички искат да имат с Русия добри отношения. "Всички желаем да търгуваме, да имаме добри отношения с руснаците. Ние положихме всички усилия това да се случи след падането на Берлинската стена", заяви Даниел Митов.

Министърът е на посещение в САЩ до 17 юли. Посещението се провежда шест месеца след посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас. През януари 2015 г. в София министрите Митов и Кери препотвърдиха стратегическото партньорство между двете страни и договориха създаването на работни групи за стратегически диалог в ключови области като „Сигурност и отбрана”, „Енергийна сигурност”, „Върховенство на закона”, „Образование и връзки между народите на България и САЩ”.

 

#Даниел Митов #САЩ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници