Жертви и изчезнали хора след бури в САЩ и Мексико

Жертви и изчезнали хора след бури в САЩ и Мексико
Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Силна буря в американския щат Кентъки отне един човешки живот. Други седем са безследно изчезнали, след като бурята премина през района и предизвика невиждани досега наводнения. Няколко малки градчета са напълно под вода.

Бурният вятър е съборил дървета и оставил хиляди домакинства без ток. Полицията е спасила най-малко 50 души, които са били блокирани домовете си от стихията.

Междувременно, в Мексико ураганът "Долорес" донесе обилни валежи в 16 общини в щата Веракрус. Придружени от силни пориви на вятъра, те причиниха няколко свлачища. В един от районите на мътните потоци разруши къща, в която живеело шестчленно семейство, като един от тях е загинал, а петима са ранени в различна степен.

Според Националната метеорологична служба, тропическият циклон се намира над Тихия океан на около 360 км от брега на Халиско и се движи на запад със скорост от 2,5 метра в секунда. Силата на вятъра достига 36 м/сек, с пориви до 38 м/сек.

Очакват се проливни дъждове, гръмотевични бури и градушки над по-голямата част от територията на щата Колима, както и по крайбрежието и на юга на Халиско. През следващите дни силата на урагана може да нарасне.

 

#Кентъки #буря #САЩ #Мексико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници