Мая Манолова: Проблемите на хората нямат цвят

Мая Манолова: Проблемите на хората нямат цвят
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убедих се, че партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани ефективно гражданите. Това каза Мая Манолова от БСП, която е кандидат за омбудсман, в ефира на Нова телевизия.

"За да бъде избран омбудсман дали аз или някой друг кандидат, са необходими повече от половината народни представители. Ясно е, че нито една парламентарна група не може  да избере сама омбудсман", каза тя по повод подкрепата на кандидатурата й за омбудсман от ГЕРБ.

"Освен това самото гласуване се провежда тайно. Мисля, че това са достатъчно сериозни гаранции, че институцията, която е призвана да защитава гражданите, да се застъпва за тях в трудни ситуации, ще бъде наистина независима, тъй като мнението няма да зависи от нито една партия", отбеляза Манолова.

Тя изрази надежда, че гласуването в парламента няма да се случи по оста управляващи-опозиция, леви и десни.

"Проблемите на хората нямат цвят", категорична бе Мая Манолова.

"Хората имат изконни права, които са нарушени особено в условията на икономическа и социална криза, високомерна и чиновнически мислеща бюрокрация и администрация", посочи тя.

По думите и институцията омбудсман има огромни правомощия, макар хората да я приемат като едва ли не едно обикновено бюро жалби, към което се обръщаш като краен случай, когато никой друг не ти е обърнал внимание.

"Не съм водила конкретни разговори с никоя политическа сила до този момент, официалните ми разговори с парламентарните групи ще започнат от днес", каза Манолова.

Първи са потвърдили желанието си да разговарят с нея от ГЕРБ и ПФ.

"Очаквам, че и останалите колеги ще направят същото, за да може в един нормален разговор да обясня защо приех номинацията на моята парламентарна група да се кандидатирам за омбудсман", каза Манолова и допълни, че идеята да се кандидатира е дошла от граждански организации.

"Самата идея да сменя чисто партийно-политическата роля отдавна е живяла в мен, защото релно аз започнах да се занимавам с политика с идеята да защитавам хората"

По думите й партийно-политическата дреха е тясна за да бъдат защитавани ефективно гражданите.

"Каквото и да кажа от парламентарната трибуна, тъй като съм ярко лице на една политическа партия, хората приемат моите думи като част от ляво-десния разговор. Винаги има едно подозрение, че защитавам правата само на тези, които са ме избрали", каза Манолова.

#Мая Манолова #омбудсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино