Турски журналист остана без работа заради критика срещу Ердоган

Турски журналист остана без работа заради критика срещу Ердоган
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турски журналист остана без работа заради критика срещу Ердоган. Водещият турски вестник "Миллиет" уволни един от най-известните си коментатори заради критиката му срещу политиката на президента Реджеп Ердоган спрямо джихадистите от "Ислямска държава".

Ръководството на вестника обяви, че договорът с Кадри Гюрсел е прекратен, след като той е публикувал в Туитър коментар, който е в разрез с редакционната политика.

От страницата си в социалната мрежа журналистът обвини президента, че е основният фактор за възхода на ИД и е срамно дето световните лидери са изразили съболезнованията си пред него заради жертвите от атентата в Сурук, извършен от джихадисти. "Смущаващо е, че за да изразят съболезнованията си за Сурук световните лидери се обадиха на човека, който е номер едно като фактор за появата на тероризма на ИС в Турция", написа коментаторът.

"Коментарите на нашия автор Кадри Гюрсел са несъвместими с разбирането и отговорността на журналистите от нашето издание", се казва в изявление на редакционното ръководство. Договорът с журналисти бе прекъснат незабавно.

При атентата в Сурук, извършен в понеделник, загинаха 32 души.

#Ердоган #критика #журналист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници