"Ислямска държава" екзекутира хърватския заложник?

"Ислямска държава" екзекутира хърватския заложник?
A A+ A++ A

Радикалната групировка "Ислямска държава" съобщи в сряда, че отвлеченият преди три седмици хърватин Томислав Салопек е бил обезглавен. Терористите разпространиха снимка в социалната мрежа "Туитър", за която твърдят, че е на обезглавеното тяло на хърватина.

31-годишният Томислав Салопек, баща на две деца, работеше за френска компания. Той беше отвлечен на 22 юли от въоръжени лица от шосе на 22 км югозападно от Кайро. В петък египетският клон на "Ислямска държава" заплаши да го убие, ако в срок от 48 часа властите в Кайро не освободят затворени ислямистки.

Надпис под снимката съобщава, че Салопек е обезглавен "заради участието на страната му във войната срещу "Ислямска държава". Автентичността на снимката засега не е потвърдена.

Премиерът на Хърватия Зоран Миланович заяви, че не може да потвърди смъртта на хърватския заложник на „Ислямска държава“, но се страхува от най-лошото. „Страхувам се, че с хърватския гражданин се е случило това, което за съжаление се случва и с граждани на други държави“, добави той.

Министърът на външните работи на Франция Лоран Фабиюс също остро осъди екзекутирането на хърватския гражданин от страна на екстремистите от „Ислямска държава“.

#хърватин #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници