Берлин и Париж се колебаят за одобряване третия план на Гърция

Берлин и Париж се колебаят за одобряване третия план на Гърция
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Берлин и Париж изглежда се колебаят дали да одобрят третия спасителен пакет за Гърция. Те искат още информация за гръцките планове относно частта за приватизацията преди да одобрят пакета, съобщава „Франс прес".

Заместник-министърът на финансите на Германия Йенс Шпан заяви пред радио Deutschlandfunk, че споразумението между Гърция и кредиторите, което е от 400 страници, изглежда, че покрива съгласуваните мерки от европейските лидери през юли. Но той поясни, че Германия и Франция искат повече разяснения по ключови точки и се надяват да получат отговорите на срещата на финансовите министри от еврозоната тази седмица.

„Към момента Германия не е единствената държава, която има въпроси. Все още трябва да разговаряме по някои казуси. Заради това имаме среща на еврогрупата в Брюксел в петък. Искаме повече подробности в някои области. Заради това е нужно да разговаряме. Между другото имаме съвместно предложение от Франция и Германия", поясни Шпан, но не разкри подробности за предложението.

Според него ясно е, че гръцкото правителство трябва да извърви много дълъг път, но все пак похвали Атина, че преговорите са били „много конструктивни" с „висока степен на готовност да се провеждат реформи".

По думите му има ясно разбиране, че Гърция трябва да се промени, ако иска да остане в еврозоната.

Говорител на финансовото министерство заяви, че Берлин ще анализира споразумението до края на седмицата.

#Гърция #Германия #Берлин #Париж #Франция #пакет #спасителен план

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници