Хакери преследват неверни съпрузи

Хакери преследват неверни съпрузи
A A+ A++ A

Хакери източиха данни за потребителите на известния сайт ashleymadison.com за запознанства на женени и публикуваха имената на хора, които явно искат да изневерят на половинките си, съобщи Би Би Си.

Хакерите са се добрали до информацията преди месец. Сега заплашват да я разпространят, ако сайтът не бъде свален.

Според тях разкритата информация е в размер 9,7 гигабайта и включва както данни за самите потребители, така и информация за кредитните им карти.

Според хакерите, които наричат себе си "Impact Team", те са успели да откраднат истинските имена на потребителите, както и адресите им, дори и на тези, които са платили допълнително, за да бъде изтрит профила им.

"Престъпникът или престъпниците, замесени в това деяние, се определиха като морални съдии, съдебни заседатели и плачи, опитвайки се да наложат лично усещане за ценности на цялото общество. Няма да седим спокойно и да позволим тези крадци да налагат своята персонална идеология на гражданите по света", се казва в съобщение на компанията, която стои зад сайта - "Avid Life Media".

Според данни на сайта, чието мото е "Животът е кратък, започни афера", той оперира в повече от 50 страни и има над 37 млн. потребители.

#хакери #женени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници