Най-добре през 2015 г. се живее в Мелбърн, сочи класация

Най-добре през 2015 г. се живее в Мелбърн, сочи класация
Виена, Австрия
A A+ A++ A

Австралийският град Мелбърн за пети пореден път държи първото място за най-добър град за живеене в света. Това сочи годишната класация на Economist Inteligence Unit, която обхваща 140 града. Що се отнася до Европа обаче, тук първенството държи австрийската столица Виена. 

Качеството на живот в градовете на Стария континент обаче като цяло се е влошило заради войната в Украйна, мерките за строги икономии и атентатите.

Мелбърн, Австралия

Виена освен това е и втора в света. Трети е канадският град Ванкувър. Следват Торонто, Адеалида и Калгари. Сред градовете в Европа на второ място след Виена е Хелзинки, макар че и финландската столица е паднала от 8 на 10-о място. На трета позиция е Цюрих.

Заплахите за личната сигурност, независимо дали под формата на престъпност, размирици или конфликт, са оказали отрицателно влияние върху останалите аспекти на качеството на живот, заяви ръководителят на изследването Джон Коупстейк. Той открои по-специално конфликта в Украйна, терористичните атаки в Париж и икономиите в Гърция.
При Киев се наблюдава най-силен спад в класацията спрямо миналата година.

Париж, Франция

Украинската столица вече заема 132-ро място и е сред десетте града с най-неблагоприятни условия за живот в света. Френската столица Париж е слязла от 20-а на 29-а позиция заради атентата срещу редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо".

Атина, класирана на 72-ро място, единствена сред западноевропейските градове не фигурира в първата третина на класацията.

В дъното на класацията е Дамаск, столицата на Сирия, където се води война от над четири години.

#Виена #Мелбърн #Париж #Украйна #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници