Бежанци намушкаха македонски полицай с нож (Снимки)

Бежанци намушкаха македонски полицай с нож (Снимки)
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Група бежанци намушкаха с нож служител на македонските спецчасти в град Гевгелия, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал недалеч от бензиностанция, на входа на граничния град късно в четвъртък. Според местните жители нападението е било извършено при опит да бъдат проверени документите на нелегалните имигранти.

Стотици бежанци прииждат от гръцка територия и навлизат в македонския град Гевгелия. Около 300 са влязли в района на жп гарата само за 2 часа в петък сутрин.

Македонските сили за борба с безредиците са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат хилядите емигранти и бежанци, отиващи се да влязат на територията на страната, съобщи  Ройтерс.

В съседна Република Македония е обявено кризисно положение по южната и северната граница. Правителството в Скопие съобщи, че обявява извънредно положение по границите си и разполага армейски части с цел по-ефикасен контрол и намаляване на нелегалното прекосяване на границата с Гърция.

Мярката е породена от огромния бежански натиск на хора от Близкия изток. Правителството създаде специален орган, който ще координира работата на отделните държавни институции, свързана с нелегалните имигранти, които имат намерение да влязат на територията на Македония от Гърция. Координационният център има за задача да предлага много бързи анализи и решения за намиране на изход от ситуацията. 

#бежанци #нож

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници