Плажът в Лозенец може да отвори в края на седмицата

Плажът в Лозенец може да отвори в края на седмицата
Снимка: bktour.bg
A A+ A++ A

Директорът на дирекция "Здравен контрол" в РЗИ – Бургас, д-р Мариана Кофинова, съобщи, че пробите, взети от Лозенец на от 21-ви август, показват че има подобрение и показателите се привеждат в границите на допустимите стойности. Все пак трябва да се изчакат и пробите, които се вземат на 24-ти август. Ако и следващите проби покажат подобрение на показателите, към края на седмицата, евентуално, може да се очаква отварянето на плажа.

"Досега не се е случвало плажът на Лозенец да е бил затварян заради влошено качество на водата. Възможно е настоящето замърсяване да е било моментно и за него да са допринесли метеорологичните условия. Към момента няма информация за завишение на броя на хората със здравословни оплаквания в следствие на къпане във водите край Лозенец", каза Кофинова пред БНР.

Тя поясни, че въздействие върху здравето на хората все пак може да има. Влиянието може да е следствие от поглъщането на големи количества от морската вода при къпане. Това най-често се отразява на деца, на възрастни хора, на хора с по-слаба имунна система. Затова всъщност се забранява къпането.

#Лозенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници