Филип Хамънд: Санкциите срещу Иран може да отпаднат още следващата пролет

Филип Хамънд: Санкциите срещу Иран може да отпаднат още следващата пролет
Снимка: BGNES
A A+ A++ A

Външният министър на Великобритания Филип Хамънд заяви, че очаква санкциите срещу Иран да започнат да се вдигат най-рано през следващата пролет.

В интервю за агенция Ройтерс по време на посещението си в Техеран министърът заяви още, че ще има и предварителна подготовка, като така ще стане възможно за чуждестранните инвестиции да навлязат в страната.

 Хамънд е в страната по повод повторното отваряне на британското посолство в иранската столица.

"Нещата, за които не сме съгласни, са свързани с ролята на един-единствен човек Башар Асад в този процес. Но важното е, че ние разговаряме по въпроса", допълни Хамънд. Той заяви още, че ако се търси политическо решение на конфликта, то Иран и Русия, която е друг поддръжник на Асад, трябва също да бъдат включени в процеса.

По отношение на Сирия, където Иран има роля за подкрепата на президента Башар Асад, министърът заяви, че Лондон и Техеран все още имат съществени различия за бъдещето на сирийския лидер.

Британският дипломат допълни още, че иранският президент Хасан Рохани е изпратил силни сигнали за желание за диалог, показвайки че Иран иска да открие нова страница в отношенията си с Великобритания. 

#Великобритания #Иран #санкции #Филип Хамънд #Хасан Рохани #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници