4-годишната Хайди - новият Айнщайн

4-годишната Хайди - новият Айнщайн
Хайди вече може да събира и изважда и да пише изречения, започнала да чете книги за седемгодишни още когато била на две. Снимка: в. "Сън"
A A+ A++ A

Четиригодишно момиченце с коефициент на интелигентност почти толкова висок, колкото на Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн, е прието в организацията на хора с висок коефициент Менса.

Умницата Хайди Ханкинс от британския град Уинчестър изкарало впечатляващите 159 точки на теста – само с точка по-малко от автора на теорията за Големия взрив Стивън Хокинг, разказва в. „Сън".

Средната оценка за възрастни е 100, а за надарени 130.

Хайди вече може да събира и изважда и да пише изречения, започнала да чете книги за седемгодишни още когато била на две.

Тя преминала тест за интелигентност, след като учителките в детска градина се отказали да търсят задача, която Хайди да не може да реши.

„Тя издаваше звуци и се опитваше да говори буквално с раждането си. На годинка вече имаше доста богат речник," разказва баща й Матю, лектор в Университета в Саутхемптън.

Маклата Хайди не била странно дете – играела си с куклите и Барби и конструкторите „Лего", просто често от игрите преминавала към книгите.

#коефициент на интелигентност #Стивън Хокинг #Алберт Айнщайн #Менса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници