Без приватизация на болниците, решиха депутатите

Без приватизация на болниците, решиха депутатите
A A+ A++ A

Идеята за приватизация на болниците, отстоявана докрая от здравния министър Петър Москов, не получи подкрепа в пленарна зала и отпадна от реформата, която се осъществява с промените в Закона за лечебните заведения.

Предложението, което бе едно от ключовите в т. нар. реформа „Москов” не бе подкрепено в залата. Преди време самият премиер Бойко Борисов се обяви против приватизацията.

Министърът на здравеопазването Петър Москов трябваше да оттегли предложението за приватизация, което така и не направи на днешното пленарно заседание. За сметка на това народните представители просто отхвърлиха идеята.

С проекта се предлагаше отпадането на заведенията от Списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или обособени части от тях от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които не са обявени за приватизация.

В предложението влизаше още паричните постъпления от приватизацията на държавното участие в капитала на лечебните заведения да постъпват в централния бюджет и да се разпределят изцяло за политики в областта на здравеопазването в съответствие със закона за държавния бюджет за съответната година.

Паричните постъпления от приватизацията на общинското участие в капитала на лечебни заведения трябваше да постъпват в общинските бюджети и да се разпределят изцяло за дейности в областта на здравеопазването съгласно закона за държавния бюджет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници