Мюнхен чупи рекорди по прием на бежанци

Мюнхен чупи рекорди по прием на бежанци
Пакети с храна очакват новопристиганлите бежанци в Германия Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският град Мюнхен постави рекорд по прием на бежанци. Градът е стигнал "до крайния предел" на възможностите си да приема повече хора, след като само в събота в него пристигнаха 12 200 души, предаде АФП.

„Предвид регистрираните вчера цифри е съвсем ясно, че сме достигнали крайния предел на капацитета си да приемаме кандидатите за убежище, прииждащи от Балканите през Унгария и Австрия", заяви говорителят на полицията в Мюнхен.

Повечето бежанци са от Сирия.

Тази сутрин са приети около 500 души.

„Целта днес е да превозим възможно най-много бежанци до центровете в останала част на страната, за да направим място тук за новопристигащите”, каза полицейският говорител.

В момента към Германия са подадени над 250 000 молби за предоставяне на убежище. Министерството по миграцията на Германия спешно наема допълнителен персонал- то иска да намали времето за чакане на решение по молбата за предоставяне на убежище от 5 месеца на 3. Също така трябва да бъде нает друг персонал- учители по език, училищни помощници, психолози, пише „Обзървър”.

Германия има застаряващо население и един от най-ниските проценти на раждаемост в света. Нейната индустрия приветства бежанците, виждайки в тях потенциален ресурс. Но не е ясно колко време ще отнеме те да се превърнат в работна сила. Едва 10% могат да бъдат наети незабавно.

#Мюнхен #Германия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници