Пловдив става столица на китайския бизнес

Пловдив става столица на китайския бизнес
Българо-Китайския бизнес форум „Пловдив-Шенджен: Сътрудничество и инвестиции 2014“
A A+ A++ A

100 китайски и български фирми ще създадат преки контакти по време на форум, който започва на 18 септември в Пловдив. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие организира Българо – китайска (Нинбо) бизнес конференция с провеждане на двустранни срещи.

„Пловдив ще стане столица на китайския бизнес, не само поради активно действащата за развитието на двустранните отношения асоциация, побратимяването с 16-милионния Шенджен, но и заради старта на Евро-китайската зона за икономическо развитие в рамките на Тракия икономическа зона“, заяви Чангцинг Джанг, президент на департамент „Китай“ в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Джанг има дългогодишен опит като старши икономист в китайското министерство на търговията. През последните 10 години той се занимава с инвестиции и е сред основателите на борсата за каучук в Китай и работи за 500-те най-развити компании в Поднебесната империя.

Джанг ще представи Евро-китайската зона за икономическо развитие на бизнес конференцията в Пловдив. Изграждането на логистичен хъб за европейски и китайски стоки в зоната, който е в унисон с китайската стратегия „One Belt, One Road“, той вече обсъди с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Във форума в Пловдив ще вземат участие представители на фирми от гр. Нинбо от сферите текстил, търговия, внос и износ на механични и електронни продукти, машини за шприцоване в леярството, производство на играчки, рециклиране и околна среда, лека промишленост, строителство, машини, осветление и осветителни тела, производство на медицински инструменти, медицинска апаратура и стоматологични инструменти, земеделски храни и ХВП, водомери, топломери и електромери, авточасти, електроника за автомобили, недвижими имоти, туризъм, маркетинг, производство на постоянни магнити, акрилни продукти, магнитни моторни части, изделия от пластмаса, опаковъчни контейнери за храни, мобилни оператори и мобилна техника и др.

#Пловдив #Китай #Чангцинг Джанг #Джанг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници