Спипаха въоръжен до зъби у нас! В арсенала му от патрони до противотанков снаряд

Спипаха въоръжен до зъби у нас! В арсенала му от патрони до противотанков снаряд

АП - Бургас

A A+ A++ A

По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на А.Д., обвинен в противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Престъплението е осъществено на 27.03.2024 година в село Дражево, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК.

Подробности за престъпното деяние съобщиха пред медиите днес прокурор Мина Грънчарова - административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, прокурор Ана Саракостова - зам.-административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, комисар Атанас Атанасов - зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол, комисар Ваня Щерева - главен разследващ полицай при ОД на МВР-Ямбол и главен инспектор Мирослав Величков - началник сектор "Криминална полиция“ при ОД на МВР-Ямбол.

Те съобщиха, че незаконно притежаваните огнестрелните оръжия и боеприпаси са открити в автосервиз, собственост на обвиняемия.

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд и множество патрони от различен калибър, както и 20 броя капсул-детонатори, детониращ шнур и метални кутии с барут. До реализацията се е стигнало след получена оперативна информация от страна на полицейските служители.

Към настоящия момент се работи по всички версии, но основната е търговия. На място са установени множество металообработващи машини и части от огнестрелни оръжия, които предоставят възможност за преправянето им или за заличаване на техните фабрични номера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници