Шефът на СДВР за Димитър Стоянов: Това е един рутинен случай и процедурата е една и съща за всички

Шефът на СДВР за Димитър Стоянов:   Това е един рутинен случай и процедурата е една и съща за всички

Стоп кадър/YouTube/HASKOVO LIVE

A A+ A++ A

"Димитър Стоянов е казал, че ще отиде в районното след преглед, но се е забавил доста. Оказва се, че дори не е бил в болницата, когато сме го установили". Това съобщи директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов, предаде репортер "Фокус". Въпросното забавяне е било около 4 часа.

"Във връзка със случая от последните дни, искам да заявя, че на 22 април 2024 г в ж.к. "Хаджи Димитър" около 18 ч, на телефон 112 е подаден сигнал за възникнал скандал между двама мъже. Сигналът е подаден от 40-годишен мъж, който заявява, че е заплашен с оръжие и се страхува за живота си. Проведени са незабавни оперативни действия от служители на 5 РУ, прегледани са записи от района, като е установено, че евентуалният извършител на заплахата с оръжие, е лицето, за което вече всички разбрахте - Димитър Стоянов", заяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Колегите незабавно са го потърсили по телефона, с цел да го призоват в районното с цел даване на обяснения, но същият е казал, че ще отиде, след като се освидетелства е в "Пирогов". Доста време се е забавил, след което е направена проверка дали се е явил там. Проверка в болницата показала, че не е бил на преглед и се насочват към здравното заведение", обясни хронологията гл. комисар Николов.

"След намесата на нашите служители, самоличността му е установена. Дадена му е възможността се освидетелства при дежурен в Пирогов, след което лицето е задържано за 24 часа и спрямо него е повдигнато обвинение за хулиганска проява и заплаха за убийство", разясни пред журналисти казуса с журналиста Димитър Стоянов директорът на СДВР.

"Искам категорично да заявя, че това е една дейност на СДВР, която е ежедневна по протокол и по процедура и тя не зависи от това срещу кое лице е подаден сигнала. Това е един рутинен случай и процедурата е една и съща", заяви гл. комисар Николов.


#Димитър Стоянов #СДВР #Любомир Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници