Биляна Якова ще сезира европрокуратурата за саботаж от общината на билетната система във Варна

Биляна Якова ще сезира европрокуратурата за саботаж от общината на билетната система във Варна

pixabay

A A+ A++ A

Ръководителят на проекта за интегриран градски транспорт във Варна Биляна Якова ще сезира Европейската прокуратура заради действия на общината. Според нея администрацията умишлено саботира работата на автоматизираната билетна система в града, която е изградена с европейски средства.

Якова посочи, че заради вандалски прояви валидаторите в автобусите много често са счупени. По думите ѝ е имало план да бъдат инвестирани три милиона лева в нови машини. Средствата обаче не са заложени в бюджета за тази година, а с тях е трябвало да бъдат осигурени и нови контролни устройства. В резултат, в момента варненци се возят безплатно, а това генерира огромни загуби, съобщава НОВА.

"Установих, че за първото тримесечие на 2024 година разликата спрямо предходното е 180 хил. загуби", посочи Янкова.

Тя добави, че прогнозите за загуби за Община Варна заради саботирането на билетната система в края на годината, ще бъдат в размер на 800-900 хиляди лева.

Медийните изяви на Биляна Якова могат да се окачествят като опит да изпревари производството срещу самата нея, което предстои. Това коментира заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов в отговор.

Според заместник-кмета по финансите на Варна цитираните от Якова цифри са лъжливи и манипулативни. И твърди, че в продължение на повече от седем години тя е взимала заплата за дейност, която от гледна точка на институциите не се извършва.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници