Петкова: Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лева

Петкова: Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лева

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лева. Това заяви служебният министър на финансите Людмила Петкова пред журналисти, отговаряйки на появилите се спорове през последните две седмици относно състоянието на фискалния резерв.

Припомняме, че при встъпването си в поста Петкова заяви, че фискалният резерв към онзи момент е в размер на 6,7 млрд. лева.

Тя обясни и къде се е появила разликата в заявката на вече бившия министър Асен Василев, който бе обявил, че към края на март във фискалния резерв има 9,9 млрд. лева: "1,6 млрд. лева е в резултат за закупуване вземанията на "Топлофикация София", другата част се дължи на регулярни плащания, както изплащания на пенсиите".

С решение на служебното правителство на кабинета "Главчев" обаче се определи държавата да не придобива вземанията на "Топлофикация София".

"Управлението на публичните финанси трябва да бъде по прозрачен и ясен начин пред обществото", категорична бе тя. И увери, че Финансовото ведомство има цялостна политика за повишаване на събираемостта.

#Людмила Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници