Пеевски за Елена Йончева: Независима и достойна

Пеевски за Елена Йончева: Независима и достойна

facebook

A A+ A++ A

"Защото е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите, на хората. Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя ще е един достоен представител на тази квота".

Така лидерът на ДПС Делян Пеевски обясни номинацията на евродепутатката Елена Йончева за евролистата на движението. Тя бе издигната преди ден от структурата на партията в Благоевград.

Нищо не е сменила. Ние я поканихме, в момента тече номинационен процес. Когато сме готови с листите, ще ги обявим", обясни Пеевски защо Йончева е сменила БСП с ДПС. Помолен да коментира реакцията на лидерката на левицата Корнелия Нинова, че не е изненадата от станалото, той бе лаконичен: "Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии".

"Абсолютна поредна льжа. Ако някой саботирал, те саботираха всичко с това, че направиха да няма ротация", отговори Пеевски на обвиненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ и ДПС са саботирали съдебната реформа, На брифинг в парламента по-рано втората политическа сила ги обвини, че така бавят второто плащане по плана за възстановяване. То е в размер на 1,4 млрд. лева.

На въпрос дали след всички обвинения на ПП-ДБ към ГЕРБ и ДПС е възможен диалог помежду им той говори: "Нека да не говорим сега дали е възможен, или не е възможен диалог. Редно е, ако всичко, лето се случи и видя за тях, се окаже вярно, ние няма да имаме диалог за тях. Това, което видяхме, ако се окаже от правоохранителните органи и се види, че всичко това е истина, с тези обвързаности с контрабанда, пудели, влач.

#Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници