Фон дер Лайен: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Фон дер Лайен: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Европейска комисия

A A+ A++ A

Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си на тържественото пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург, посветено на най-голямото разширяване на ЕС в историята – с 10, предимно бивши комунистически страни от източната част на континента.

Тя определи Русия като "екзистенциална заплаха" за Европа.

Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата, подчерта Фон дер Лайен. Тя призова за продължаване на помощта за Украйна. Руският президент Владимир Путин разбира само от сила, подчерта председателят на Европейската комисия.

Путин смяташе, че Европа няма да помогне на Европа, но сбърка. Той смяташе, че Конгресът на САЩ няма да гласува за отпускане на нова помощ на Украйна, но сбърка, посочи Фон дер Лайен.

Тя посочи, че Украйна е направила своя европейски избор, а ЕС е направил своя избор да приеме един ден страната за свой член.

Фон дер Лайен обърна внимание на ключовата роля, която играят присъединилите се през 2004 г. към Европейския съюз държави за подпомагането на нападнатата от Русия страна.

"Да живее Европа!", каза в заключение председателят на Европейската комисия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници