Калоян Методиев: Радев и земеделският министър са от една масонска ложа

Калоян Методиев: Радев и земеделският министър са от една масонска ложа

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Тясната връзка между Румен Радев и ГЕРБ съществува открай време. Днес най-яркият пример за това е смяната на земеделския и външния министър в служебния кабинет – очевидно е, че става дума за поговорка. Новоизбраният земеделски министър Георги Тахов е изключително близък до Румен Радев, от пловдивската му група. Излязоха публикации, че двамата са масони от една ложа в Пловдив още от 2008 г.

Тези бомбастични твърдения направи политологът Калоян Методиев, който преди няколко години беше и началник на кабинета на президента. Той поясни, че при новоназначенията във властта става дума за търговия.

”На Радев да се дадат ресурсите – защото му се услади властта и нейната консумация, особено през министерствата на енергетиката и земеделието, а на ГЕРБ – ресурса на Външно министерство, за да си провеждат изборите”,

коментира той в „Алтернативата”. Методиев подчерта, че външната политика в момента се държи изцяло от ГЕРБ и отново наблегна на твърдението, че пред очите на цялото общество видимо върви кадруване на Радев и на Борисов. „ДПС може би са някъде отзад, те от две седмици не се виждат, скрити са дълбоко под вода”, вметна той. На въпрос какво стана с нападките на ДПС към Румен Радев от януари, Калоян Методиев отговори така:

„Очевидно някъде се сблъскаха, явно за нещо прагматично. Помните репликите - Мистър Кеш, че чували с пари се носят в президентството... Радев се сви от страх като охлюв. Една от репликите беше, че прави партия - което е в нарушение на Конституцията.... Но нито партия направи, нещо се сви, притесни... А вървеше процес – Весела Лечева беше запазила всички вариации на „3 март”.

Методиев подчерта, че това щяла да е четвъртата подред президентска партия. „Подкрепяше логистично ИТН, след това направи ПП - цяла България го видя, после "Български възход", с "Левицата" работеха на последните избори”, посочи политологът.

Колкото до заявката на Ваня Григорова, Методиев каза следното:

„Ваня е патерица на ГЕРБ! Борисов обожава патерици, вътрешни опозиции - винаги работи така. "Възраждане" не му е достатъчно”.

Според него Ваня Григорова никога няма да каже откъде са й парите за кампанията за местните избори. „В София направи по-скъпа кампания от милиардера Терзиев, само билбордовете бяха за милиони! Второ, ще си направи заплатата по 5, по 10. Тя брутално излъга избирателите в София. Влезе в сглобка с ГЕРБ и си гласува 6 500 лв. заплата”, коментира още Калоян Методиев.


#Калоян Методиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници