Развлекателен парк „Магическият свят на Хари Потър” отваря врати в Холивуд

Развлекателен парк „Магическият свят на Хари Потър” отваря врати в Холивуд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радост за деца и възрастни от цял свят – в Холивуд отваря врати тематичен развлекателен парк за Хари Потър и неговия магичен свят. В него почитателите на бялата магия ще могат да се докоснат до автентичната атмосфера на Хогуортс и Хоугсмийд от романите на Джоан Кей Роулинг.

От калдъръмените тесни улички до заснежените покриви, феновете на Хари Потър ще могат да се потопят в автентичната атмосфера на книгите и филмите за малкия магьосник. Нов тематичен парк отваря врати на територията на „Юнивърсъл Студиос Холивуд”. Откриването е предвидено за 7 април, като атракцията пресъздава едно към едно чудатия град Хоугсмийд от романите на Джоан Кей Роулинг.

„Магическият свят” на Хари Потър предлага два тура: в замък, подобен на училището по магии „Хогуортс”, и с външно влакче покрай сложно орнаментираните магазини и ресторанти като „Медени сладки Хънидюкс”, вълшебни пръчки „Оливандърс” и „Трите метли”. Посетителите могат да закупят богат асортимент стоки с марката „Хари Потър” – от пачи пера под 10 долара, до интерактивни вълшебни пръчки за 50 долара и оригинални наметала от училището за магии „Хогуортс” за 100 долара.


"Стремим се винаги да бъдем автентични дори по отношение на имената на магазините. Имаме оригиналния магазин за медени сладки Хънидюкс, всички думи, описания са такива, каквито ги е измислила Джей Кей Роулинг. Преживяването е като да посетиш Шотландия и Англия", коментира Алън Гилмор – художествен директор на атракционния парк.

Собственикът на „Юнивърсъл Студиос Холивуд” – „Комкаст Корп.”, предлага още няколко тематични атракционни обиколки по касовите шампиони на филмовото студио – „Трансформърс”, „Аз, проклетникът” и „Бързи и яростни”. Но най-много по отношение на печалбите се разчита на „Магическият свят на Хари Потър”. 

#Хари Потър #тематичен парк #деца #стоки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници