В Германия започна първото дело за сексуално нападение на Нова година в Кьолн

В Германия започна първото дело за сексуално нападение на Нова година в Кьолн
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Германия започна първият съдебен процес за сексуално насилие след нападенията на Нова година в Кьолн.

Обвиненията срещу 33-годишния мароканец, чието дело се гледа в Дюселдорф, включват сексуално посегателство, нанасяне на тежка телесна повреда и увреждане на собственост, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Той е обвинен, че е бил част от група от между 15 и 20 мъже, които са обградили и тормозили сексуално жени в центъра на Кьолн в нощта на 31 декември срещу 1 януари.

Около 120 души са разследвани от полицията, но засега само още едно лице – 26-годишен алжирец - е с официално повдигнати обвинения за сексуално посегателство.

През февруари трима мъже – двама мароканци и един тунизиец, бяха осъдени за кражби. Повечето от мъжете, извършили сексуални нападения, сигурно никога няма да бъдат заловени, заяви шефът на полицията в Кьолн Юрген Матиeс, цитиран от Би Би Си. Записите от охранителните камери не са достатъчно добри, за да докажат сексуалното насилие, уточни той.

Нападенията на Нова година засилиха скептицизма на германците спрямо политиката на канцлера Ангела Меркел. 51% от германците не вярват в мантрата "Ще се справим" с приемането на търсещите убежище. 48% от анкетираните заявяват също, че се страхуват от бежанците. 51% казват, че не изпитват никакви опасения.

 

 

 

#Германия #съд #Кьолн #насилие #Нова година #сексуално посегателство #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници