Партията на Меркел с рекордно нисък рейтинг за последните пет години

Партията на Меркел с рекордно нисък рейтинг за последните пет години
БГНЕС
A A+ A++ A

Политическият рейтинг на германската партия Християндемократически съюз (ХДС), водена от канцлера Ангела Меркел, падна до 33%, което е най-ниското ниво от 2011 г. насам, съобщава ТАСС.

Това показват данните от проведено проучване на службата „Infratest dimap”. Според него втора по популярност е Социалдемократическата партия на Германия - 21%, евроскептиците от "Алтернатива за Германия" получават 14% одобрение, а „Зелените” – 12%. Лявата партия разчита на 8% от гласовете, а Партията на свободните демократи - 7%.

Според социолозите 47% от германците смятат, че сегашното правителство е в състояние да защити населението срещу терористични атаки. 46% смятат, че Берлин държи под контрол положението с бежанците.

На фона на миграционната криза, партийният рейтинг на Меркел започна да пада през втората половина на миналата година. Популярността на канцлерката намаля още повече след скандала с германския водещ, който се подиграл сатирично с турския президент Ердоган. В резултат на това, държавният глава го даде на съд, а германското правителство застана на страната на Анкара и даде разрешение за правно разследване на свой гражданин.

#ХДС #Меркел #рейтинг #терористични атаки #миграционна криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници