Германците се превръщат в яростни евроскептици - всеки трети подкрепя излизането на страната от ЕС

Германците се превръщат в яростни евроскептици - всеки трети подкрепя излизането на страната от ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почти една трета от германците биха гласували в подкрепа на прекратяване на членството на страната им в ЕС, сочи проучване, цитирано от БТА.

Резултатите говорят за широко разпространен евроскептицизъм сред гражданите на най-голямата държава членка на съюза, предаде Ройтерс.

Едва 54 процента от германците подкрепят членството на Германия в ЕС, сочи изследването на социологическата компания ЮГав, което е направено по поръчка на германския вестник "Ханделсблат" в избрани европейски страни в периода 19-24 май. С противоположната позиция са се съгласили 29 процента от анкетираните, като те биха гласували за излизане, ако бъде произведен референдум по въпроса.

Що се отнася до еврочленството на Великобритания, над половината от запитаните в Германия и Швеция искат Обединеното кралство да остане в съюза, а във Франция този дял е едва 42 процента.

Ако британците гласуват за излизане от ЕС, това ще предизвика ефект на доминото, при който и други страни ще поискат да последват Лондон, смята мнозинството от запитаните.

30 процента от британците са на мнение, че страната им е зле заради членството в ЕС, а 36 процента от германците смятат, че отношението към Германия е несправедливо.

 

#германци #членство #ЕС #Германия #Швеция #Великобритания #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници