Ненчев: съществува риск да отпаднем от демократичните народи

Ненчев: съществува риск да отпаднем от демократичните народи
Николай Ненчев /БГНЕС/
A A+ A++ A

 БЗНС се обявява за десница във формат ЕНП, която да влезе единна в предстоящите президентски избори. БЗНС се обединява категорично в мнението си, че ако не се направи опит за консолидирне на десницата, съществува риск да отпаднем от голямото семейство на демократичните народи и да се окажем губерния или вилает на източните еднолични владетели.

Това се заявява в позицията на Управителния съвет на съюза за предстоящите президентски избори, изразена от председателя на БЗНС Николай Ненчев на среща с представители на партията в Бургас, съобщиха от партийния пресцентър.

Според БЗНС левицата, състоящата се от бивша номенклатура и агенти на ДС, не бива да бъде допусната да овладее най-представителната институция – тази на българския президент. Това е огромното предизвикателство пред всички партии, коалиции и съюзи в дясно. Имаме общ политически противник и той не е само във вътрешнополитическия формат, а е свързан с бъдещата геостратегическа съдба на България. Големият политически въпрос е ще се тласне ли страната в орбитата на неясните и променящи се ориенталски политики и източноевразийски съюзи, подчинена на чужди интереси и зависимости или ще остане пълнокръвен и лоялен член на семейството на западната цивилизация, заявява Ненчев.

Той напомня че БЗНС е направил своя избор, като се обявява за обща кандидатура за президент между РБ и ГЕРБ.

„Президентските избори през 2016г. ще бъдат нещо много повече от политическо измерване на сила и влияние. Президентът не е просто балансьор, той е държавен глава, изразител на общественото мнение и гарант на посоката за развитие на страната. Омаловажаването на институцията, както и правомощията на президента, не е в услуга на демократичната общност”, смята Ненчев. „Подходът на левицата, с който се опитва истерично да пробута на обществото евтиното патриотарство, дирижирано от чужди интереси, трябва да бъде разобличен. Отклоняването на България от Евроатлантическата общност е предателство. Предателството не ражда национални герои, то създава родоотстъпници. Свидетели сме на жестоки терористични актове и огромен миграционен натиск. Мирът вече не е само липса на гореща война. Опасността за националните интереси е свързана и с прокарването на чужди икономически и политически интереси. Затова президентът трябва да отхвърля всяка зависимост, която може да ни отнеме суверенитета и да ни лиши от възможността сами да градим пътя си на просперираща нация”, казва Ненчев.

 

Източник:БГНЕС

#обединена #демокрация #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници