Обвиниха Кока-Кола за нарушения в стандартите във Виетнам

Обвиниха Кока-Кола за нарушения в стандартите във Виетнам
Източник: vietnomics.wordpress.com
A A+ A++ A

 

Виетнамското министерство на здравеопазването предупреди местния производител на компанията Кока-Кола за нарушения в изискванията за маркиране на продукцията, съобщи в. „Туой че“, предаде БГНЕС.

Става ясно, че шекг вида продукти на Кока-Кола не отговорят на действащите във Виетнам стандарти за маркировка. Първо, етикетите са отпечатани с неправилен шрифт и освен това информацията за състава на продуктите е непълна.

Не за първи път здравното ведомство има претенции към Кока-Кола. През юли беше прекратена продажбата в страната на 13 вида продукция, произвеждана от заводите на американския гигант във Виетнам. Напитката, чието име носи и компанията Кока-Кола, не беше засегната от мерките, но беше прекратена продажбата на плодови сокове и енергийни напитки, а също така и на негазирана минерална вода.

Забраната беше наложена, тъй като имаше несъответствие на продукцията със заявения й вид. Всичките тези напитки бяха определени от министерство на здравеопазването като хранителни добавки, доколкото съставът им не съответства на стандартите, приети за разхладителни напитки. В същото време местното производство на Кока-Кола, в съответствие с дадения на компанията лиценз, включва само производството на разхладителни напитки.

#Кока-кола #Виетнам #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници