Бежанци в Гърция започнаха гладна стачка

Бежанци в Гърция започнаха гладна стачка
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Група, съставена основно от жени и деца, е разпънала палатков лагер пред гръцкия парламент в Атина в протест срещу това, че властите бавят събирането със семействата им в Германия, предава Reuters.

Някои от бежанците, твърдящи че са престояли в Гърция повече от 1 година, заявиха, че са започнали гладна стачка. „Нашите семейни връзки са по-силни от незаконните ви споразумения“, пише на плакат, разпънат от протестираща жена, имаща предвид сделките за разпределение на мигрантите между страните от Европейския съюз, предаде Фокус. Гръцките медии съобщиха, че Гърция и Германия са постигнали неформално споразумение да забавят събирането на семейства бежанци, задържайки членове на семействата в Гърция с месеци, преди да ги пуснат по пътя към Германия. Гръцките власти отричат наличието на подобно споразумение.

„Тази година успяхме да увеличим събирането на семейства с 27% в сравнение с миналата година и въпреки това ни обвиняват, че спираме този процес“, заяви министърът по миграцията на Гърция Янис Музулас.

#Гърция #бежанци #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници