Плевнелиев: Некоректното решение на ВСС отекна негативно и в Брюксел

Плевнелиев: Некоректното решение на ВСС отекна негативно и в Брюксел
От друга страна, това е доклад за петгодишен период и се надявам Европа да бъде обективна и да види прогреса, който сме постигнали, заяви Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет взе едно некоректно решение за дисциплинарното уволнение на съдия Мирослава Тодорова и то отекна негативно не само в цялата страна, но и в Брюксел, коментира президентът Росен Плевнелиев.

5-годишният мониторингов доклад по механизма за сътрудничество и проверка, който Европейската комисия прави на България и Румъния, трябва да излезе през следващата седмица.

„От друга страна, това е доклад за петгодишен период и се надявам Европа да бъде обективна и да види прогреса, който сме постигнали. Оптимист съм, че докладът ще бъде коректен," допълни държавният глава, цитиран от БНР.

Росен Плевнелиев е на посещение в старата българска столица Велики Преслав и остана очарован от културното наследство и проекта, който предстои да бъде осъществен там.

„Готов съм да се обзаложа с кмета на Велики Преслав Александър Горчев, че ако сега туристите само 20 000, след 2 години, това, което ще се направи тук, ще станат 150 000," убеден е Росен Плевнелиев.

Президентът отпътува за Плиска, където ще посети Голямата базилика и ще се запознае с изпълнението на проекта „Изграждане на парк - комплекс „Оттук започва България".

#Росен Плевнелиев #Плиска #Преслав #ВСС #Мирослава Тодорова #дисциплинарно уволнение #Съюз на съдиите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници