Борисов настоява в Перник да се чуе - ГЕРБ дава 1 млн. лв., БСП - 15 000 лв.

Борисов настоява в Перник да се чуе - ГЕРБ дава 1 млн. лв., БСП - 15 000 лв.
Така или иначе партията ще излезе с общо един милион дарение за пострадалия регион. Срещу 15 хиляди на БСП. И това трябва много ясно там да се чуе, подчертава Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ ще даде от партийната си субсидия още 700 000 лв. за преодоляване на щетите от земетресението в Перник, показва стенограмата от редовното заседание на правителството в сряда.

Парите ще бъдат преведени в рамките на дарителската кампания за пострадалите от земетресението на 22 май, която се организира от БЧК.

„Когато започне дарителската кампания другата седмица, Цветан Цветанов ще организира изпълнителната комисия на ГЕРБ и ние ще дарим като партия от нашата субсидия още 700 000 лв. 300 000 лв. вече сме дали досега, даваме още 700 000 лв., стават един милион, колкото в село Бисер. И тези пари хората трябва да разберат, че отиват за къщите им," заявява премиерът Бойко Борисов.

„Така или иначе партията ще излезе с общо един милион дарение за пострадалия регион. Срещу 15 хиляди на БСП. И това трябва много ясно там да се чуе," подчертава Бойко Борисов.

По-късно при обсъждането на точка за издаване на разрешение за обработка на тютюн, премиерът дава още инструкции, този път на земеделския министър Мирослав Найденов.

„Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС. Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Така че, създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия," продължава с указанията министър-председателят.

По време на друго решение – за разрешаване на концесия, Бойко Борисов обяснява важността на създаването на нови работни места.

„В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората. В условията на криза, виждате в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание. Да, то е абсолютно обективно, но именно заради това чрез концесии, чрез подобни инструменти трябва... Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре," посочва премиерът.

Бойко Борисов също така разяснява, че археологическите разкопки в района на Шабла са под „върховното методическо ръководство на главен археолог Дянков".

„Така че, Дянков, намери си време другата седмица да отидеш там да ги разгледаш. Там си обещал на хората пари с мое знание, абсолютно правилно. Така, както развихме Созопол, Аквакалиди, сега Поморие. За Северното Черноморие, за хората, които идват да почиват от Варна до Шабла, това трябва да стане най-голямата туристическа атракция, защото действително това е нещо изключително в сферата на археологията и историята. Така че, вижте кога с Вежди Рашидов да се разходите до там да го видите. Аз съм го видял, уникални неща са. И там може с лодки туристите да отиват, да виждат неща, които едва ли не от времето на сътворението на цивилизацията са. И в момента много от тези наши находки от тези острови са в музеи в Румъния. Няма лошо нашата слава да се разнася, но нека ние да си имаме музеите за нашите туристи, а румънските гости са добре дошли и те на острова да ги видят. А на кмета да му е честито! Да знае, че това, което сме поели като ангажимент като бяхме там с министър Найденов, мисля, че всичко сме го отработили," посочва още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Перник #археология #Симеон Дянков #Вежди Рашидов #Мирослав Найденов #тютюн #стенограма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници