Ким Чен Ун с рядка изява

Ким Чен Ун с рядка изява
A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун говори по време на необичаен сутрешен военен парад, проведен в Пхенян, за да отбележи 75-ата годишнина от създаването на управляващата си Работническа партия в събота. Кадрите бяха излъчени по държавната телевизия.

„Пожелавам добро здраве на всички хора по света, които се борят с болестите от злия вирус“, каза Ким, чийто колега от американския президент Доналд Тръмп наскоро бе хоспитализиран с вируса - в реч, излъчена в държавните медии.

Ким благодари на военните, които представиха нови стратегически оръжия , за помощта за възстановяване от поредица от разрушителни бури през лятото и похвали усилията на страната за предотвратяване на епидемия от коронавирус.

Годишнината, отпразнувана с множество концерти и фестивали, беше внимателно наблюдавана в целия регион, тъй като беше разглеждана като събитие, при което Ким може да предаде послания на местна и чужда публика.

Никои от участниците или публиката, наредени на трибуните, не носиха маски, но на самия площад имаше много по-малко граждани от обикновено.

Програмата се откри с плакат за честванията, показващ трима севернокорейци, държащи символите си на чук, сърп и четка, и лозунга: „Най-голямата слава на нашата велика партия.

За последно Северна Корея излъчи военен парад на живо по телевизията през 2017 г., когато показа редица големи МБР на фона на засилено напрежение със САЩ.

Ракетите бяха парадирани отново през февруари 2018 г., но на международни медии не бе позволено да наблюдават и събитието - за отбелязване на 70-годишнината от основаването на държавата, не беше излъчено на живо. Държавната телевизия излъчи по-късно записани кадри.

#Ким Чен Ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници