Борисов: Всеки един човек на днешно време може да е будител

Политика | 1 ноември 2020, неделя / 11:18| Показвания:Премиерът Бойко Борисов отправи поздрав във профила си във Фейсбук по повод Деня на народните будители.

"В Деня на народните будители - признателност към всички български просветители, духовници и герои. Будителите не са само хора от миналото. Има ги и днес, те са тук сред нас.

Всеки един човек във времена на криза и епидемия може да е будител. Това най-добре го показват българските лекари и учители. Със своята отдаденост и саможертва в тази тежка и необичайна ситуация, те заслужават поклон и благодарност.


Хората на изкуството продължават да творят. Да правят живота ни пълноценен. Българският бизнес е все по-иновативен и бързо се адаптира, колкото и трудно да е положението. В този тежък период призовавам всеки един да бъде преди всичко отговорен, да бъде будител пред себе си и обществото.

Само с общи усилия може да направим така, че след време идните поколения да се гордеят с нас, така както ние се гордеем с нашите предшественици. Винаги има решения, винаги има изход!

Историята не помни тези, които не са могли да ги намерят. Историята помни достойните и тези, които не отстъпват пред предизвикателствата. Нашите будители са точно такива!", написа той.


Тагове: Борисов, будител, будители

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси