Засилени проверки преди студентския празник

Общество | 7 декември 2020, понеделник / 16:53| Показвания:София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Това съобщи във профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение“, посочва тя.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания, съобщава Фандъкова. Създадена е и организация проверки на големите търговски обекти по три пъти дневно. „Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни“, допълва кметът.


Доставят допълнително оборудване на общинските болници и социални домове в София

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID отделения, допълва в поста си градоначалникът. Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната РЗИ, уверява също Йорданка Фандъкова.


Тагове: София, студенти

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси