Борисов: Мангъров и той ще се ваксинира, 100% е за ваксинирането (ВИДЕО)

Политика | 28 декември 2020, понеделник / 09:11| Показвания:Премиерът Бойко Борисов посети столичен център за разпределение на пациенти с COVID-19 към една от болниците заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Борисов поздрави лекарите и се зарадва че чува смях. Той попита дали имат нужда от нещо, а здравният министър му обясни, че на новата хеликоптерна площадка са кацали 12 пъти и са пристигали пациенти.

Ще има и параклис, обясни проф. Ангелов на премиера. "Да, веднага да се направи", отсече премиерът и обеща пари.

Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

"Мерките бяха много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднаха. Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените", заяви Бойко Борисов.

"Ще видите какво ще стане с ваксините, като със санирането. Кметовете ще питат кога ще дойдат. В началото се оповаваме само на ЕАЛ и ЕК, все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини", добави той.

"Мангъров и той ще се ваксинира, 100% е за ваксинирането", разкри премиерът.

Той се обърна към здравния министър да внесе предложение за нов скенер в центъра още на следващия Министерски съвет.

"Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента", обясни Борисов.

"699 са ваксинираните от вчера. В четири точки са обобщените числа. Най-много са Пловдив. Нямаме данни някой да има странични ефекти след ваксинацията", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Над 40 млн.лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго", даде за пример Борисов и даде да се разбере, че ваксинирането не е толкова страшно.

"След такива лекарства с месеци пациентите не могат да се възстановят", заключи в края премиерът.

 


Тагове: Борисов, Мангъров

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси