Китайската ваксина показва 78 процента ефективност

Свят | 7 януари 2021, четвъртък / 17:30| Показвания:Pixabay

Ваксината срещу Covid-19, разработена от китайската компанията Sinovac Biotech, е със 78% ефективност въз основа на резултатите от изпитвания в последна фаза в Бразилия, заяви пред Ройтерс източник, запознат с изследването, предаде БНР. По този начин китайската ваксина е все по-близо до нейното одобрение от здравните регулатори в най-голямата държава в Южна Америка.

Резултатите идват, след като турски изследователи заявиха през декември, че ваксината показва 91,25% ефективност въз основа на междинни данни, а проучването в ранен етап в Индонезия показа 97% ефективност.

Бразилия и Индонезия, които имат най-много случаи на Covid-19 съответно в Латинска Америка и Югоизточна Азия, се подготвят да започнат този месец да използват китайската ваксина, наречена CoronaVac.

Въпреки че ефикасността на CoronaVac е по-малка от успеваемостта на коронавирусните ваксини на  Moderna Inc или на Pfizer Inc/BioNTech SE, ваксината на китайската компания Sinovac Biotech е по-лесна за транспортиране и може да се съхранява при нормални температури в хладилника.

Sinovac също така има сделки за доставка на ваксината с Турция, Чили, Сингапур, Украйна и Тайланд.


Тагове: covid-19, Китай, ваксина, ефективност, CoronaVac

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси